Vacature Junior Beleidsadviseur (Jong UNL)

Binnen de Vereniging Universiteiten van Nederland (UNL) werken de Nederlandse universiteiten samen, stemmen zij af en behartigen hun belangen in de politiek en via de media. Het UNL-bureau signaleert, agendeert en ondersteunt de vereniging en haar leden. UNL is daarnaast werkgeversvereniging. Het bureau, op steenworp afstand van het Binnenhof, is een compacte organisatie van 50 gedreven professionals, met een platte structuur en een informele, resultaatgerichte cultuur. Ambitie, initiatief, persoonlijke ontwikkeling en collegialiteit zijn vanzelfsprekend. UNL werkt binnen de domeinen onderwijs, onderzoek & valorisatie, HR, financiën, governance & accountability, internationaal, bestuurszaken en communicatie/public affairs.

Contact

Per direct is de Vereniging Universiteiten van Nederland op zoek naar een fulltime: 

Junior Beleidsadviseur (Jong UNL)
 

Als Jong UNL’er ben je flexibel inzetbaar. Dagelijks vertaal je complexe materie in heldere, gestructureerde en vlotte analyses. Je schakelt tussen beleid, onderzoek, advies en lobby. Je bent in staat om politiek-bestuurlijke en maatschappelijke ontwikkelingen te signaleren en de standpunten van de vereniging op basis van doordachte analyses voor te stellen. Je organiseert zelfstandig bijeenkomsten met de universitaire achterban en externe stakeholders. Je verwoordt en draagt onze standpunten uit in vergaderingen, in netwerken die je zelf vormt en onderhoudt, en via social media. Zo draag je bij aan de profilering van UNL als een moderne, alerte koepelorganisatie en een speler van formaat in het maatschappelijke en politieke krachtenveld. 

Jong UNL

UNL zet zich actief in voor de persoonlijke ontwikkeling van haar medewerkers. We bieden Jong-UNL’ers een leertraject van 4 jaar. In deze vier jaar werk je ieder jaar op twee nieuwe domeinen, waardoor je brede ervaring en kennis van de sector opbouwt. Zo word je klaargestoomd voor een  volgende stap in je carrière. Denk aan een adviesfunctie, projectleidersfunctie of expertrol buiten UNL, bijvoorbeeld binnen een universiteit. Je neemt deel aan en zet je actief in voor de Jong-UNL groep die een eigen opleidingsbudget heeft en een intervisiegroep vormt. Daardoor ontwikkel je snel kennis en vaardigheden. Daarnaast word je in je leerproces begeleid door een mentor. 

Wij vragen

Je bent een zelfstandige en creatieve collega die doortastend, initiatiefrijk en flexibel is. Je hebt een afgeronde wo-masteropleiding en je bent maximaal 3 jaar geleden afgestudeerd. Je beschikt over goede communicatieve, sociale, organisatorische, analytische en schrijfvaardigheden. Cijfermatige of andersoortige data verwerk en interpreteer je met gemak. Daarnaast heb je een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Je toont maatschappelijke belangstelling en hebt gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen. Je wilt je graag (verder) ontwikkelen in een professionele, uitdagende en dynamische omgeving. Een schrijf- en/of rekenopdracht kunnen deel uitmaken van de selectieprocedure.

Wij bieden

Een dienstverband van 38 uur per week voor een jaar. Bij goed functioneren verlengen we je contract met 3 jaar. We bieden je de mogelijkheid om je binnen 4 jaar te ontwikkelen tot medior beleidsadviseur (Grow en Go beleid). UNL kent uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,3%, ruim vakantieverlof en een actief opleidingsbeleid. Het startsalaris is schaal 10 van de CAO NU.

Meer weten en solliciteren 

Voor informatie over de functie en het wervingsproces kun je contact opnemen met Lotte Ophey, P&O adviseur. Te bereiken via telefoonnummer (070) 302 1400 of per email op of ophey@unl.nl. Meer informatie over UNL vind je op www.universiteitenvannederland.nl. Je sollicitatiebrief én cv ontvangen wij graag uiterlijk 23 mei 2024 per e-mail (vacature@unl.nl) gericht aan Lotte Ophey. De gesprekken vinden plaats op ons kantoor.

 

Bij UNL geloven we dat inclusief werkgeverschap van groot belang is om succesvol te zijn in de doelen die wij nastreven. Ons streven is dat alle collega’s zich bij ons thuis voelen, zodat verschillende perspectieven, achtergronden en inzichten doorklinken in ons werk. Het liefst werken wij met een bont palet aan talenten en voorkeursstijlen, waarbij afkomst of van wie je houdt ons niet uitmaakt. We vinden het wel belangrijk dat je enthousiast bijdraagt aan een inclusieve UNL cultuur.