Sofie Dings

Beleidsadviseur onderzoek

Ik ben Sofie Dings (1994) en werk als adviseur onderzoeksbeleid binnen het domein onderzoek & valorisatie. U kunt bij mij terecht met vragen over onder andere promovendibeleid, wetenschappelijke integriteit, de starters- en stimuleringsbeurzen en het kennislandschap in het algemeen. Daarnaast ondersteun ik vanuit UNL het College van Rectoren van de Nederlandse Universiteiten, dat ca. vier keer per jaar bij elkaar komt.

Voordat ik bij Universiteiten van Nederland kwam werken, stond ik voor de klas in het Rotterdamse basisonderwijs en werkte ik als marketing consultant in Shanghai. Bij Universiteiten van Nederland vond ik een plek waar ik mijn passie voor het onderwijs en mijn master psychologie kan inzetten in één (beleids)functie.

Ons werk bevindt zich op het perfecte snijvlak van beleid, overheid en politiek. Ik vind het een mooie uitdaging om met verschillende partijen met uiteenlopende belangen steeds opnieuw te zoeken naar gezamenlijke doelstellingen en het grote plaatje, en op die manier bij te dragen aan een sterke kennissector in Nederland.