Mechteld Visser

Beleidsadviseur

Als beleidsadviseur binnen de domeinen Onderwijs en Governance & Accountability houd ik mij onder meer bezig met universitaire rankings en kennisveiligheidsbeleid aan universiteiten. Daarnaast werk ik aan vraagstukken rondom toelating en selectie en universitair taalbeleid. Hiervoor werkte ik samen met dossierhouders binnen universiteiten en stemde ik af met het Ministerie van OCW en andere (inter)nationale kennispartners.

Voordat ik bij Universiteiten van Nederland aan de slag ging was ik werkzaam als projectsecretaris bij de Universiteit Leiden. Aan deze universiteit behaalde ik ook mijn bachelorsdiploma International Studies en masterdiploma’s Bestuurskunde en Geschiedenis. Tijdens mijn studie heb ik stages afgerond bij de politieke afdeling van de Nederlandse ambassade in Washington D.C. en bij EuroClio, de vereniging voor Europees geschiedenisonderwijs.

Het leuke aan werken bij UNL is dat je in een klein team met groot beleid bezig bent. Ons bescheiden kantoor vertegenwoordigt de belangen van veertien universiteiten, elk bestaand uit duizenden werknemers en studenten. Je krijgt daardoor al snel ver uiteenlopende zaken op je bordje. Die afwisseling en snelheid houden mijn werk blijvend boeiend.