Johan Huysse

Senior beleidsadviseur arbeidsverhoudingen

Johan Huysse (1960) studeerde rechten in Rotterdam en werkte op de HR-afdelingen van de Vrije Universiteit, de Universiteit van Tilburg en de Universiteit Leiden. Johan houdt zich bij de Universiteiten van Nederland bezig met de cao-onderhandelingen en met andere dossiers op het gebied van Human Resource. Zo bestudeert Johan bijvoorbeeld hoe de medezeggenschap bij universiteiten effectiever en representatiever kan worden gemaakt.

Daarvoor organiseert hij werkconferenties en houdt hij de verschillende proeftrajecten in de gaten van de universiteiten. Ook werkt Johan aan het opheffen van de belemmeringen voor buitenlandse wetenschappelijk talent dat naar Nederland wil komen.

Daarnaast adviseert Johan over het functieordeningssysteem van de universiteiten. Bij dat systeem staat de ontwikkeling en de toekomst van de medewerker centraal. Dit in tegenstelling tot het vroegere functiewaarderingssysteem dat een stuk statischer was. Naast zijn werk is Johan bestuurslid voor de vrienden van de Haagse Wetswinkel.