Janet Veldstra

Beleidsadviseur

Aan onze universiteiten gebeuren de mooiste dingen en samen met de wereld om hen heen bouwen academici mee aan een wereld in transitie. De onderzoekers aan onze universiteiten onderwijzen de denkers en doeners van de toekomst en ze helpen ons de wereld te begrijpen en te veranderen.

Als beleidsadviseur Impact mag ik hier op de eerste rij getuige van zijn en meehelpen aan het creëren van de beste randvoorwaarden voor het vergroten en inzichtelijk maken van de waarde die de universiteiten hebben voor de wereld waar zij middenin staan. Het idee van de wetenschapper in de ivoren toren is echt niet meer van deze tijd. Maar dat was het misschien eigenlijk wel nooit, want persoonlijk ken ik die wetenschappers niet. En ik kan het weten want totdat ik bij UNL kwam werken, werkte ik als universitair docent psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en één dag in de week ben ik nog steeds onderzoeker.

Ik geloof dat we meer bereiken als we samenwerken, maar dat klinkt gemakkelijker dan dat het is. Bij UNL zet ik mijn vaardigheden als analyticus en facilitator in om te helpen samen te werken, impact te vergroten of gewoon beter inzichtelijk te maken.