Boudewijn Peters

Domeinleider Financiën

Als domeinleider Financiën werk ik aan het verbeteren van de financiële condities van de universiteiten. Onderhoud daartoe intensief contact met financiële collega’s bij de universiteiten en het ministerie van OCW. Neem deel aan diverse projecten, zoals onderzoek van de toereikendheid van de wo-bekostiging en de relatie tussen kosten en kwaliteit (van onderwijs en onderzoek) en de beste aanpak van gemeenschappelijke uitdagingen bij het campusbeheer van de universiteiten. Met banken en verzekeraars spreken we over duurzaam bankieren en verzekeren. Gevoed door dagelijkse overzichten van de actualiteit, met monitoring van de parlementaire agenda en het nieuws uit de universiteiten.

Ik ervaar een behoorlijke vrijheid voor een eigen invulling van het werk en de aan te brengen focus. Je kunt op ons bureau goed jezelf zijn. Je wordt uitgedaagd om jezelf te ontwikkelen, ook op wat hogere leeftijd (1960).

Na lesgeven aan een middelbare school (economie) en militaire dienstplicht, heb ik gewerkt bij ministerie van Financiën, UMC Utrecht, Open Universiteit en nu UNL. Als toezichthouder in de jeugdzorg ervaar ik een mooie kruisbestuiving met mijn dagelijks werk. Na corona zijn we weer terug op kantoor. Sparren en dollen met collega’s gaat toch het beste live, maar er is veel ruimte voor eigen invulling.