Wat willen we (wel of niet) van uitgevers?

Evenement

Verder kijken dan het huidige Nederlandse contract met Elsevier

Op donderdag 18 april (2024) organiseren UNL, NFU en NWO de eendaagse conferentie "Wat willen we (of niet) van uitgevers? Verder kijken dan het huidige Nederlandse contract met Elsevier" in het Domstad Conference Centre, in Utrecht.

De context van de conferentie is het huidige Nederlandse contract met Elsevier, maar het thema zal breder zijn dan dat. De successen en uitdagingen van 'lezen en publiceren' zullen tijdens dit congres worden uitgelicht. Er zal hierbij aandacht besteed worden aan de samenwerking met uitgevers op het gebied van onderzoeksinformatie; en hoe concepten als 'digitale soevereiniteit' uitpakken in relaties met commerciële uitgevers. De insteek is om met elkaar te discussiëren over wat de academische sector wil van de uitgeverssector bij het waarborgen van academische waarden in een rechtvaardig, billijk en open wetenschappelijk communicatielandschap.

Het programma bestaat uit twee delen. Het eerste deel van de conferentie (ochtendprogramma) is een combinatie van keynotes en discussiepanels, die voor iedereen toegankelijk zijn. Het tweede deel van de conferentie (middagprogramma) bestaat uit break-out sessies om specifieke thema's te bespreken die gerelateerd zijn aan de titel van de conferentie: "Wat willen we (of niet) van uitgevers? Verder kijken dan het huidige Nederlandse contract met Elsevier". Deze sessies zijn alleen toegankelijk voor deelnemers uit de publieke sector (d.w.z. leden van financierings- of overheidsinstanties, of onderzoek uitvoerende organisaties). Bekijk het programma hier, of download het programma onderaan deze pagina. 

De inschrijving voor deze conferentie is nu open. Zorg dat je je op tijd inschrijft want er is een gelimiteerd aantal tickets beschikbaar. 

Programmacommissie:

Organisatiecommissie:

(ook aanwezig bij de vergaderingen van de Programmacommissie) 

Programma

Programme for Registration April 18, 2024.pdf

Publicatie
Congres

Informatie over evenementen

Evenementsdatum
Begintijd:
Eindtijd:
Adres:

Cursus- en vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9
3531 AJ Utrecht
Nederland

Organisator:
Universiteiten van Nederland, NWO en NFU