Print
 
 

VSNU-Café 21 september 2015

 

 

Studeren in een nieuwe tijd: Visie op academisch onderwijs

 

Verschillende sprekers uit het veld hebben onder leiding van VSNU-voorzitter Karl Dittrich in discussie met elkaar en met de zaal gediscussieerd. Sprekers waren onder andere: Michaël van Straalen (voorzitter MKB-Nederland), Pauline van der Meer Mohr (voorzitter College van Bestuur Erasmus Universiteit Rotterdam), Prof. Ir. Alexandru Iosup (universitair docent aan de Technische Universiteit Delft en Docent van het Jaar 2015), Noeri van den Berg, voorzitter van de ASVA studentenunie.
Centraal stonden de strategische agenda voor het hoger onderwijs van minister Bussemaker en de strategische onderwijsvisie ‘Goedemorgen professor!’ van de VSNU die samen met universiteiten is opgesteld.


 

Hoe ziet het universitair onderwijs er in 2025 uit? Wat betekent dat voor de student, zijn studieomgeving, zijn plaats in maatschappij en hoe bereidt de universiteit hem daarop voor? Welke wensen en verantwoordelijkheden hebben werkgevers en welke vorm van sturing wordt gewenst door de politiek? Deze vragen stonden centraal tijdens het debat.

Aan de hand van stellingen nam het publiek actief deel aan de discussie.