Print
 
 

Terugblik 2012

 

Op 21 november 2012 nam Rogier Wildeboer, student aan de Universiteit Twente, de award voor het beste bachelor onderzoek van 2012 in ontvangst van kersvers Tweede Kamerlid Pieter Duisenberg.

 

Wildeboer deed onderzoek naar opsporingsinstrumenten voor ernstige ziektes, zoals naar borstkanker, en versterkte de geluidsgolven die hiervoor onopgemerkt bleven. Dit levert een scherper beeld op voor de diagnose. Bij borstkanker worden momenteel de meeste misdiagnoses gesteld.

De prijs werd uitgereikt tijdens de derde editie van de Student Research Conference in het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht. Met de conferentie, een initiatief van University College Roosevelt en VSNU, wordt positieve aandacht gevestigd op de inzet van talentvolle studenten.De tweede prijs, de eervolle vermelding, ging naar Margot de Roon en Nicole Toussaint, studenten aan de Hogeschool van Amsterdam. Zij ontdekten een verband tussen ondervoeding bij ouderen en een sterk afgenomen reuk- en smaakvermogen.

De publieksprijs is uitgereikt aan Alix Rübsaam. Zij deed onderzoek naar mannenverslinders in de Victoriaanse literatuur.

De conferentie vormde het eerste officiële optreden van Pieter Duisenberg als VVD-kamerlid met hoger onderwijs in zijn portefeuille. Duisenberg: 'Deze competitie daagt studenten uit om het beste uit hun studie te halen. Dàt hebben we nodig in Nederland.’

Studentenonderzoek
De Student Research Conference is een jaarlijks terugkerend evenement. De conferentie maakt onderzoek van bachelor studenten breder zichtbaar. Het geeft de ambitieuze studiecultuur weer waar universiteiten meer en meer naar streven. Een jury onder leiding van Henk Meijer, hoogleraar Computing Science bij University College Roosevelt, beoordeelde de afgelopen maanden honderden inzendingen.