Print
 
 

De 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDGs)

 

De Sustainable Development Goals (SDGs) of Duurzame Ontwikkelingsdoelen, de opvolgers van de millenniumdoelen, moeten een eind maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030. Ook de Nederlandse universiteiten leveren een bijdragen aan het oplossen van deze maatschappelijke uitdagingen.          

 

Tot en met mei 2020 hebben de Nederlandse universiteiten iedere maand hun inzet op een SDG via Twitter belicht. Je kunt de berichten nog steeds terugvinden op ons Twitterkanaal en zoeken naar de hashtag#SDGuniversiteiten! In de campagne komen de SDGs aan bod waar de Nederlandse universiteiten een sterk profiel hebben. Bekijk de e-zines aan de rechterkant.

 

Ook in 2021 staan we extra stil bij de SDG's op de SDG Action Days van 24 en 25 september. We publiceren een nieuwe versie van ons SDG Dashboard, universiteiten hijsen de SDG-vlag en VSNU-voorzitter Pieter Duisenberg benadrukt de bijdrage van Nederlands wetenschappelijk onderzoek in relatie tot de SDG's. Hou ons Twitterkanaal @deVSNU in de gaten en Twitter mee via #SDGActionDays!
 

         

 

Overhandiging SDG-ezine aan minister Kaag van Buitenlandse Zaken

Op vrijdag 25 september mocht voorzitter Pieter Duisenberg digitaal namens de 14 Nederlandse universiteiten, het gebundelde SDG-ezine aan minister Kaag van het ministerie van Buitenlandse Zaken overhandigen. Scan de qr-code en bekijk het e-zine op je iPad/iPhone of computer. Bekijk hier de overhandiging:     
 

         

 

 

Klik op onderstaande iconen voor een greep uit onderzoeken van universiteiten die bijdragen aan de ontwikkelingsdoelen: