Print
 
 

Petra Pieck

Petra Pieck (1973) is beleidsmedewerker kengetallen op het gebied van studenten, opleidingen en personeel van universiteiten. U kunt bijvoorbeeld bij Petra terecht voor vragen over het aantal bacheloropleidingen, het rendement van bètastudies, de arbeidsmarktperspectieven van masteralumni en de gemiddelde leeftijd van het wetenschappelijk personeel.

 

Voordat Petra bij de Universiteiten van Nederland in dienst trad, werkte ze als docent en onderzoeker bij de Universiteit Utrecht en als medewerker onderwijsevaluatie bij de Vrije Universiteit. Petra studeerde wijsgerig en historische pedagogiek in Utrecht. Als docent gaf Petra vooral les in statistiek en andere methodevakken. En zo kwam ze ondanks een kwalitatieve opleiding toch in de cijfers terecht.

 

Over haar werk bij de Universiteiten van Nederland zegt Petra: 'Wat mijn werk leuk maakt is dat ik met cijfers werk die een context vertegenwoordigen. Getallen zijn studenten, opleidingen, personeelsleden, hoger of lager dan in het buitenland, meer of minder dan vorig jaar en nog veel meer. Door die getallen in een vorm te gieten en een context te verzamelen, krijg ik inzicht in het universitaire bedrijf. En dat probeer ik aan anderen zo goed mogelijk over te brengen.' 

Petra Pieck

“Stiekem heb ik een liefde voor getallen.”

Petra Pieck
Beleidsadviseur

Onderwerpen:

Institutional research
Kengetallen
Studenten
Opleidingen
Personeel