Print
 
 

Patricia Heerekop

Patricia Heerekop (1971) is senior communicatieadviseur Publiek & Wetenschap bij Universiteiten van Nederland. Patricia's doel is om het draagvlak voor de wetenschap te versterken en om via gezamenlijke communicatie van alle Nederlandse universiteiten inhoudelijke projecten te versterken.

 

Leven lang ontwikkelen is Patricia op het lijf geschreven; ze studeerde Vormgeving & Communicatie aan de Ichthus Hogeschool in Rotterdam, behaalde aanvullende vakdiploma’s, studeerde verder bij de Erasmus Universiteit met Corporate Communications, volgde succesvol het leeratelier ‘Strategie’ bij het NSOB en behaalde de Executive master Corporate Social Responsibility aan diezelfde universiteit. In 2022 hakte zij de knoop door om daarnaast ook juf in het basisonderwijs te worden en startte zij als zijinstromer op de pabo.

 

Patricia startte haar loopbaan bij een reclamebureau en bij verschillende ministeries als communicatieadviseur voor publiekscampagnes en campagnes binnen sectoren. Sinds 2010 werkt zij bij Universiteiten van Nederland. Om haar werk te kunnen combineren met de pabo en stages op de basisschool, legde zij in 2022 haar functie als hoofd Communicatie & PA neer en richt zij zich nu als senior communicatieadviseur twee dagen per week op projecten als Wetenschapscommunicatie (met o.a. video/podcastplatform Universiteit van Nederland), Leven Lang Ontwikkelen, Docententekort en Duurzaamheid.

 

Naast haar werk in communicatie en onderwijs is zij sinds 2016 met haar echtgenoot eigenaar van een vakantiepark op het strand: HaagseStrandhuisjes. Met hun selfmade campagne ‘bloggershuis’ behaalden zij in samenwerking met Den Haag Marketing de eerste plaats van de Marketing Innovation Award en de zilveren Grand Prix Contentmarketing Award 2016.

Patricia Heerekop
Patricia Heerekop
Senior Communicatieadviseur

Onderwerpen:

Wetenschapscommunicatie
Leven Lang Ontwikkelen
Docententekort
Duurzaamheid