Print
 
 

Sofie Dings

Sofie Dings (1994) is beleidsadviseur binnen domein Onderzoek en Valorisatie. Ze houdt zich onder andere bezig met wetenschappelijke integriteit, systeemdruk, het promotiestelsel, kwaliteitszorg en onderzoeksevaluaties (SEP) en het Europees onderzoeksbeleid. Daarnaast ondersteunt zij vanuit de Universiteiten van Nederland het College van Rectoren van de Nederlandse universiteiten.

 

Sofie is in 2019 begonnen als beleidsadviseur bij de Universiteiten van Nederland. Van 2019-2020 heeft zij bijgedragen aan projecten binnen onderwijs, internationaal en onderzoek en valorisatie.

 

Ze studeerde aan de Academische Pabo in Nijmegen waar ze tijdens haar studie werkte als student-assistent bij de Radboud Universiteit en een jaar studentlid was van de Faculteitsraad Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit. In 2017 behaalde ze haar MSc in Psychology and Law aan Maastricht University, waarvoor ze een halfjaar onderzoek deed aan de universiteit van Shanghai. Voor Sofie bij de Universiteiten van Nederland kwam, werkte ze als marketing consultant in Shanghai en als leerkracht in het basisonderwijs in Rotterdam. 

Sofie Dings
Sofie Dings
Beleidsadviseur

E-mail: dings@unl.nl