Print
 
 

Rianne Kouwenaar

Rianne Kouwenaar (1990) is beleidsadviseur international & public affairs. Ze werkt onder andere aan de samenwerking tussen universiteiten en andere partners voor internationale positionering, en aan het informeren van Kamerleden over ontwikkelingen in de sector en de wetenschap. 

 

Rianne is in 2015 begonnen als beleidsadviseur bij de Universiteiten van Nederland. Van 2015-2018 heeft zij bijgedragen aan projecten binnen onderzoek, internationaal, accountability, onderwijs en public affairs.


Zo was zij plaatsvervangend woordvoerder, heeft ze datalabs geleid met als uitkomst dataspecials, en was zij projectleider toelating tot de master. Voordat Rianne bij de Universiteiten van Nederland aan de slag ging, heeft zij als projectmedewerker bij de Utrecht Summer School de aankomst en het verblijf van duizenden studenten in goede banen geleid. Zij was assistent van de nationale projectleider voor de AHELO-pilot (Assessment of Higher Education Learning Outcomes) van de OESO. Als stagiair beleidsmedewerker ondersteunde Rianne PvdA-Tweede Kamerleden inhoudelijk op het gebied van onderwijs en emancipatie. Rianne behaalde haar bachelor liberal arts & sciences, gericht op geschiedenis en politicologie, aan University College Utrecht. Haar master global history behaalde zij aan de Freie Universtät Berlin en de Humboldt Universität Berlin.

Rianne Kouwenaar

“Ik zet me in om onze uitstekende universiteiten wereldwijd (nog verder) op de kaart te zetten.”

Rianne Kouwenaar
Beleidsadviseur

Onderwerpen:

internationale positionering