Pers- & nieuwsberichten

<p>Universiteiten vragen lager <em>collegegeld </em>voor studenten gevlucht uit Oekraïne</p>

Alle veertien universiteiten in Nederland verlagen voor het collegejaar 2022-2023 het collegegeld voor gevluchte Oekraïense studenten. Deze studenten betalen daardoor het wettelijk collegegeld van €2209 In plaats van het veel hogere instellingscollegegeld, dat normaal gesproken aan studenten van buiten de Europese Economische Regio wordt gevraagd. Universiteiten hebben dit besluit genomen omdat besluitvorming van het kabinet om dit wettelijk te regelen vooralsnog uitblijft.

<p>Boost voor <em>biotechnologie </em></p>

Boost voor biotechnologie 

Biotech-onderzoek in Nederland is van topniveau, maar toepassingen blijven nu relatief achter. Het programma Biotech Booster krijgt een bedrag van 250 miljoen euro toegekend uit het Groeifonds. Met deze investering moet onderzoek vaker, sneller en beter worden vertaald naar concrete producten – valorisatie dus. En dat heeft een enorme impact op onze maatschappij, verwachten HollandBIO-directeur Annemiek Verkamman en Mirjam van Praag, bestuursvoorzitter van de Vrije Universiteit Amsterdam. 

... Lees verder
Naar alle nieuwsberichten

@tweetsunl

RT @nrc: Jonge wetenschappers doken maandag met Tweede Kamerleden in de Rijksuitgaven. Een kwestie van burgerzin, vinden ze. https://t.co/P
2 dagen geleden
2 dagen geleden
Biotech-onderzoek in Nederland is van topniveau, maar toepassingen blijven nu relatief achter. Dat moet veranderen https://t.co/qy3oRkUmOK
3 dagen geleden

Perscontact

Ruben Puylaert

Woordvoerder

06 13 86 10 69

Eva Kloosterman

Senior adviseur

06 51 89 21 65

rss feed van Universiteiten van Nederland nieuwsberichten

 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief Universiteiten van Nederland in Headlines.