Print
 
 

VSNU-Café 13 december 2012


Het nieuwe kabinet heeft serieuze plannen om het tekort aan bèta’s aan te pakken. Met een Techniekpact werken bedrijfsleven, overheid en onderwijs samen aan méér techniektalent. Het afgelopen VSNU-Café stond in het teken van dit aanstaande pact.Vertegenwoordigers van bedrijfsleven (Gerben Edelijn, Thales Nederland), overheid (Hans Schutte, de nieuwe Directeur Generaal hoger onderwijs van het ministerie van OCW) en onderwijs (Paul Rullmann, CvB-lid TU Delft en 3TU.Federatie) pitchten met elkaar om de belangrijkste ingrediënten.

Kamerleden Paul van Meenen (D66) en Anne-Wil Lucas (VVD) gaven met wethouder van Eindhoven Monique List en directeur Platform Bèta en Techniek Hans Corstjens een inhoudelijke beschouwing op de uitkomst van de pitch.

Jeroen van der Veer, oud-topman Shell en de trekker van het Masterplan Bèta en Technologie, liet via een videoboodschap weten blij te zijn met het aanstaande pact, maar stelde een perfecte samenwerking tussen de betrokken ministeries als minimale vereiste om het ook werkelijk te doen slagen. Daarnaast riep hij op om met elkaar geen nieuwe plannen te schrijven, maar vooral aan de slag te gaan. Deze oproep werd tijdens het VSNU-Café door meerdere personen uitgesproken. De nieuwe Directeur Generaal bevestigde in zijn pitch dat het Techniekpact gezien kan worden als aanvullend ‘op al die mooie initiatieven die al bestaan en die dus ook onderdeel zouden moeten zijn van dit pact’, aldus Hans Schutte.  

Link naar hand-out